opc_loader

Over mezelf ...

Iets meer over mezelf ... Als kind wist ik al dat ik elke dag van mijn leven wilde tekenen en het was een droom om daar later iets mee te doen. Op mijn twaalfde trok ik met mijn tekenkoffertje naar "de grote stad" om er de opleiding Sierkunsten te volgen, later nog aangevuld met de richtingen grafiek en schilderkunst in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). Na een aantal jaren gewerkt te hebben, besloot ik op mijn 30ste om opnieuw te gaan studeren: deze keer conservatie en restauratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (KASKA-NHISK). In de daarop volgende decennia heb ik als zelfstandig restaurator veel en vaak getekend en geschilderd, maar altijd louter in functie van mijn job.
Maar in 2020 werd het vlammetje om opnieuw creatief werk te gaan maken opnieuw aangewakkerd ... en met de goesting kwamen ook de kansen. Intussen vul ik het grootste deel van mijn tijd met tekenwerk voor meest uiteenlopende projecten, zowel voor kinderen als volwassenen. Op technisch vlak heb ik de afgelopen jaren ook de sprong naar de 21ste eeuw gemaakt en teken vandaag nog vrijwel uitsluitend digitaal (Procreate, Zinnia en Photoshop). Digitaal tekenwerk is ook niet meer weg te denken in een wereld waar het uiteindelijke resultaat gedrukt moeten worden.
Illustreren is één van mijn grootste passies, ik maak als freelancer illustraties voor boekomslagen, kinderboeken en bedrijven. Ook zeer persoonlijke portretten zijn altijd bijzonder leuk werk. ... En wanneer ik tussen alle lopende projecten toch nog wat tijd over heb, maak ik vrij werk en waag ik me voorzichtig aan het zelf schrijven/illustreren van een kinderboek.

We zijn intussen 50 jaar verder, maar in mijn hoofd zit nog altijd het meisje van 12 dat tekent, zotte verhalen verzint en nieuwe dingen ontdekt. Dat verwonderd is, passie deelt en blijft dromen. 

.