opc_loader

Over mezelf ...

Iets meer over mezelf ... 
Al van jongs af aan koesterde ik de droom om elke dag van mijn leven te mogen tekenen. Daarom trok ik toen ik twaalf was met mijn tekenkoffertje naar "de grote stad" om er de opleiding Sierkunsten te volgen. Later vulde ik dit nog aan met de richtingen grafiek en schilderkunst in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). Na enkele jaren in het bedrijfsleven, nam ik op mijn dertigste de beslissing om terug te keren naar de studiebanken. Ditmaal koos ik voor conservatie en restauratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (KASKA-NHISK). Gedurende de daaropvolgende decennia heb ik als zelfstandig restaurator veel getekend en geschilderd, zij het voornamelijk in dienst van mijn beroep.

In 2020 werd het vlammetje om terug creatief werk te maken opnieuw aangewakkerd ... en met de goesting kwamen ook de kansen. Intussen vul ik als freelancer een groot deel van mijn tijd in met tekenwerk voor de meest uiteenlopende projecten, zowel voor uitgeverijen, bedrijven als particulieren. Illustreren is één van mijn grootste passies, vooral boekomslagen en kinderboeken. Maar ook zeer persoonlijke portretten zijn altijd bijzonder leuke opdrachten. ... Wanneer ik tussen alle lopende projecten nog wat tijd voor mezelf heb, maak ik vrij werk en waag ik me voorzichtig aan het zelf schrijven/illustreren van een kinderboek.
Op technisch gebied heb ik de afgelopen jaren ook de sprong naar de 21ste eeuw gemaakt; vandaag omarm ik digitaal tekenen als mijn voornaamste medium. In een wereld waar het eindresultaat meestal gedrukt moet worden, is digitaal tekenwerk een enorme stap vooruit en een absolute meerwaarde.

We zijn intussen 50 jaar verder, maar in mijn hoofd zit nog altijd het meisje van twaalf ... dat tekent, zotte verhalen verzint en nieuwe dingen ontdekt. Dat verwonderd is, passie deelt en blijft dromen. 

Carola Van den Wijngaert - logo vuurdistel

.